Beregoede Zorg Berlaar

Beter een goede buur dan een verre vriend’ is niet zomaar een cliché, er zit veel waarheid in. Daarom gaan we op zoek naar Zorgzame Buurten in onze gemeente. Zo’n buurt is belangrijk omdat ze ervoor zorgt dat mensen langer in hun buurt of vertrouwde omgeving kunnen (blijven) wonen. Het is een buurt waar jong en oud samenleven, waar mensen zich goed en geborgen voelen, waar bewoners elkaar kennen en helpen, waar diensten en voorzieningen toegankelijk en beschikbaar zijn, … Kortom een buurt waarin je graag woont en waar je beroep kan doen op anderen als het eens even niet gaat.

Beregoede zorg Berlaar is een project in het kader van Zorgzame Buurten. Het doel is om enerzijds, in samenwerking met verschillende sociale diensten, op verschillende dagen per maand een bureau op te zetten waar je als buurtbewoner met verschillende hulpvragen terecht kan. Daarnaast willen we de verbinding in jouw buurt versterken en ondersteunen door op zoek te gaan naar sociale peters en meters met behulp van een buurtzorgwerker.

Als eerste stap van onze Beregoede zorg Berlaar is er een verkennende enquête gebeurd waarmee we de bestaande initiatieven in kaart willen brengen. En waardoor we een zicht krijgen op jouw beleving binnen jouw buurt en je ervaring met de reeds draaiende initiatieven.

 

Flyer A5 Beregoede zorg Berlaar (DEF)